Au Pair
For dig mellem 18–30 år
89 87 56 68

FAQ

Her er nogle af de oftest stillede spørgsmål, som vi får vedrørende vores au pair program.

  • Hvorfor skal jeg vælge STS Au Pair?

    Vi er blandt de førende organisationer i vores branche, hvilket giver tryghed for dig, der skal af sted som au pair. Siden 1994 har vi samarbejdet med de bedste au pair organisationer, som alle er medlem af IAPA. Derfor kan vi garantere, at vi arbejder i overensstemmelse med internationale love og regler. Au Pair Foundation i USA er desuden blevet udnævnt til den bedste au pair organisation i USA i både 2014 og 2015. Afstemningen foretages blandt tidligere au pairs og værtsfamilier og arrangeres af en uafhængig brancheorganisation.

    Hos os får du altid den nødvendige hjælp for at få et vellykket år som au pair. Vi hjælper dig med alt fra visum, til værtsfamilie og selve rejsen. Desuden får du en kontaktperson eller organisation på stedet, hvilket giver en fantastisk støtte under din tid i udlandet.

  • Hvornår skal jeg ansøge?

    For at have god tid til ansøgningsprocessen er vores råd, at du ansøger 6-8 måneder, inden du ønsker at rejse. Især i forbindelse med USA er det vigtigt at være ude i god tid for at sikre, at visumprocessen når at blive færdiggjort. Til vores øvrige destinationer plejer alt at løse sig, hvis du ansøger senest 4-6 måneder, inden du vil af sted. 

  • Kan jeg ansøge sammen med en ven?

    Ja, det kan du godt og I kan dele jeres au pair ophold sammen ved forskellige familier.

    Vores erfaring er dog, at dit år bliver bedst, hvis du vælger den værtsfamilie, du trives bedst med i stedet for at vælge ud fra, hvor de bor. Du kommer til at møde mange nye venner, der bor i nærheden af din familie. Desuden kan du og din ven/veninde altid se hinanden, når I har fri, hvis jeres værtsfamilier ikke bor tæt på hinanden.

  • Hvad sker der, når jeg ansøger?

    Der er forskellige trin, du skal igennem med din ansøgning. Vi hjælper dig selvfølgelig hele vejen.

    1. Præregistrering
      Gå ind på det land, du gerne vil rejse til, og indtast dine kontaktoplysninger - det tager kun få minutter. Du vil herefter blive kontaktet af STS, som vil have en kort samtale med dig omkring vores optagelseskrav til programmet. Opfylder du kravene, vil STS efterfølgende sætte dig i kontakt med en af vores interviewere, som vil kontakte dig inden for få dage.  
    2. Ansøgning og interview
      Du og intervieweren finder en tid og dato, som passer jer begge ift. afholdes af interviewet. Din interviewer er selv tidligere au pair, og kan derfor besvare alle de spørgsmål, du måtte have. Hvis du efterinterviewet bliver godkendt til programmet, vil du modtage en faktura på vores ansøgningsafgift, som du får tilsendt per mail. Du får herefter et link/dokumenter, så du kan påbegynde din ansøgning. Når ansøgning er komplet, læser STS den igennem.
    3. Ansøgning godkendt
      Når din ansøgning er blevet godkendt af STS og vores samarbejdspartner i værtslandet, vil du komme videre til matchingprocessen. Her er det nu tid til at forberede dig på en spændende tid med at komme i kontakt med forskellige værtsfamilier. Forsøg at holde et åbent sind, så du giver alle værtsfamilierne en chance.
    4. Bestem dig for en familie
      Du har valgt en værtsfamilie, underskrevet kontrakten med dem, og er nu klar til at forberede dig på dit au pair-ophold. Nu er det tid til at betale placeringsafgiften. Vi hjælper dig med alt det praktiske, som du skal have styr på inden afrejse.
    5. Forberedelser inden afrejse
      Visum skal ordnes, før du rejser, hvis du vælger et land udenfor EU. Vi vejleder dig igennem visumprocessen. Du har også fået al nødvendig forsikringsinformation, eventuel hjælp til at skaffe et internationalt kørekort og flybilletten er bestilt.
    6. Dit au pair eventyr kan begynde
      Du rejser af sted mod din destination og din værtsfamilie. På nogle destinationer starter det hele med et forberedelseskursus, inden du ankommer til værtsfamilien. På andre destinationer venter der en velkomstpakke til dig hos værtsfamilien. Din spændende tid som Au Pair med STS kan begynde.
  • Hvornår kan jeg rejse?

    Med STS Au Pair kan du rejse, når du vil. Du aftaler med din værtsfamilie hvilken ankomstdato, der passer dem bedst. Afrejsen er tilpasset til at passe med dit forberedelseskursus. De fleste afrejser foregår om sommeren, men vi har afrejser hele året rundt. Hvis du kender nogen, der skal rejse på samme dato som dig, forsøger vi at booke jeres billetter til samme flyafgang.

  • Kan drenge/mænd søge om at blive Au Pair?

    Ja, drenge og mænd kan godt søge, men da der er færre familier i vores programlande, der udelukkende søger mandlige au pairs, er konkurrencen stor. Derfor kræves der meget erfaring med børn, og kørekort er nødvendigt.

    Vær opmærksom på, at du som mandlig au pair skal kunne skaffe 3 childcare referencer.

  • Hvor i landet bor værtsfamilierne?

    Vores værtsfamilier i USA, England og New Zealand bor i store dele af landet.

    Vigtigst for dig, når du vælger værtsfamilie, er at sikre, at I passer sammen, uanset hvor i landet de bor.

  • Hvad kan man medregne som børnepasningserfaring, når man ansøger?

    Du kan medregne både babysitterarbejde, erfaring fra f.eks. gymnastiktræner, lektiehjælp, eller arbejde på en skole og i vuggestue/børnehave.

    Du kan have passet børn på op til 12 år, og du kan medregne dine erfaringer fra og med, at du var 15 år.

    Husk, at din erfaring med børn skal være udenfor din familie.

  • Hvordan afgøres det, hvilken værtsfamilie jeg skal bo hos?

    Det er dit eget valg. Du vil blive kontaktet af værtsfamilier, som matcher din ansøgning - derefter udvælger du den familie, som du ønsker at gå videre i processen med. Du bestemmer selv hvilken familie, der føles bedst, og vi er hele tiden med dig som støtte, hvis du har brug for råd eller tips.

  • Hvad sker der, hvis jeg får hjemve?

    Det er helt naturligt at mærke hjemve i begyndelsen. Giv dig selv tid til at lande og falde til, og tænk på, at du har en fantastisk mulighed for at udforske en ny kultur i et andet land. Vores kontaktpersoner hjælper dig gerne med at falde til rette, og før du ved af det, har du lært din nye familie at kende, fået nye venner og er faldet til. Din au pair tid bliver en uforglemmelig oplevelse.

  • Hvad sker der, hvis det ikke fungerer mellem min værtsfamilie og jeg?

    Med STS er du selv med hele vejen. Du vælger selv din værtsfamilie og lærer dem godt at kende inden afrejsen. Dertil kommer, at alt i forbindelse med løn, opgaver og arbejdstider er aftalt på forhånd. Det gør, at dit møde med værtsfamilien i langt de fleste tilfælde bliver rigtig godt. Sørg for at være åben og lydhør i din første tid i familien, så skal alt nok falde på plads.

    Hvis noget mod forventning ikke føles godt, og I ikke kan løse det selv, så hjælper vores kontaktpersoner i landet dig med at udrede tvivl og finde en løsning, der passer alle. Hvis det er nødvendigt, hjælper de dig endda med at finde en ny familie.

  • Hvorfor er det nødvendigt at gå via en organisation?

    I USA kræves det, at du går via en organisation, for at du kan få et lovligt au pair visum. Fordelen er, at du kan være sikker på, at værtsfamilien har underskrevet en overenskomst om maksimalt antal timer, og hvad du skal have i løn.

    Med en organisation i ryggen, opnår du desuden trygheden ved at have en kontaktperson, som du kan henvende dig til for at få hjælp med stort og småt under din tid i udlandet.

  • Kan jeg forlænge min tid som au pair?

    Ja, det går som oftest helt uden problemer. Ofte trives du som au pair og din familie så godt sammen, at I ønsker at forlænge opholdet. Vi hjælper gerne med at ordne alle detaljerne.

    I USA kan man forlænge med 6, 9 eller 12 måneder.

    I England er der intet visum at tage hensyn til - her kan du blive, så længe du og din værtsfamilie ønsker.

    Det er kun i New Zealand, at visummet gælder i 12 måneder og ikke kan forlænges.

  • Kan jeg selv finde en værtsfamilie?

    I USA skal både au pairen og værtsfamilien ansøge via en organisation for at få et J1-visum. Hvis du har fundet en værtsfamilie i USA, så tag kontakt til os, så hjælper vi gerne med de kontaktoplysninger, som familien skal bruge for at etablere kontakten med vores samarbejdspartner i USA. Uden J1-visummet kan du ikke være afsted som au pair, og skulle du vælge at gøre det alligevel, vil du blive udvist af landet.

    Hvis du finder en værtsfamilie i New Zealand, eller England, skal det registreres hos en af vores samarbejdsorganisationer. Kontakt os for mere information.

  • Hvad koster au pair programmet?

    Det afhænger af, hvor du vil rejse hen. Men at rejse med STS Au Pair er et meget konkurrencedygtigt valg.

    Du betaler en programafgift når du tilmelder dig, og en placeringsafgift, når du har valgt din værtsfamilie. Det første gebyr er et bevis på, at du ønsker at gå videre med din ansøgning. Hvis vi af en eller anden årsag ikke kan tilbyde dig en værtsfamilie inden for tre måneder fra komplet ansøgning, får du programafgiften minus vores interview- og administrationsomkostninger tilbage.

    Omkostninger for visum, lægepapirer, straffeattest og internationalt kørekort vil komme oveni. Forsikring og afbestillingsforsikring er frivilligt, men vi anbefaler at tilkøbe det.

  • Hvad indgår i afbestillingsforsikringen?

    Den gør, at du kan få dine penge tilbage, hvis du er nødt til at aflyse dit au pair ophold, hvis du er kommet ind på en videregående uddannelse.  Du kan afbestille og få pengene tilbage ved hjælp af dokumentation på optagelse fra uddannelsen.



4_Beach_42A0772.jpg 4_Beach_42A0772.jpg

Lad os ringe til dig

Hvis du har spørgsmål eller ønsker personlig vejledning - send os dit telefonnummer, så ringer vi til dig (se vores åbningstider nedenfor)


Spørgsmål og svar

  • Hvorfor skal jeg vælge STS Au Pair?

    Vi er blandt de førende organisationer i vores branche, hvilket giver tryghed for dig, der skal af sted som au pair. Siden 1994 har vi samarbejdet med de bedste au pair organisationer, som alle er medlem af IAPA. Derfor kan vi garantere, at vi arbejder i overensstemmelse med internationale love og regler. Au Pair Foundation i USA er desuden blevet udnævnt til den bedste au pair organisation i USA i både 2014 og 2015. Afstemningen foretages blandt tidligere au pairs og værtsfamilier og arrangeres af en uafhængig brancheorganisation.

    Hos os får du altid den nødvendige hjælp for at få et vellykket år som au pair. Vi hjælper dig med alt fra visum, til værtsfamilie og selve rejsen. Desuden får du en kontaktperson eller organisation på stedet, hvilket giver en fantastisk støtte under din tid i udlandet.

  • Hvornår skal jeg ansøge?

    For at have god tid til ansøgningsprocessen er vores råd, at du ansøger 6-8 måneder, inden du ønsker at rejse. Især i forbindelse med USA er det vigtigt at være ude i god tid for at sikre, at visumprocessen når at blive færdiggjort. Til vores øvrige destinationer plejer alt at løse sig, hvis du ansøger senest 4-6 måneder, inden du vil af sted. 

  • Kan jeg ansøge sammen med en ven?

    Ja, det kan du godt og I kan dele jeres au pair ophold sammen ved forskellige familier.

    Vores erfaring er dog, at dit år bliver bedst, hvis du vælger den værtsfamilie, du trives bedst med i stedet for at vælge ud fra, hvor de bor. Du kommer til at møde mange nye venner, der bor i nærheden af din familie. Desuden kan du og din ven/veninde altid se hinanden, når I har fri, hvis jeres værtsfamilier ikke bor tæt på hinanden.

  • Hvad sker der, når jeg ansøger?

    Der er forskellige trin, du skal igennem med din ansøgning. Vi hjælper dig selvfølgelig hele vejen.

    1. Præregistrering
      Gå ind på det land, du gerne vil rejse til, og indtast dine kontaktoplysninger - det tager kun få minutter. Du vil herefter blive kontaktet af STS, som vil have en kort samtale med dig omkring vores optagelseskrav til programmet. Opfylder du kravene, vil STS efterfølgende sætte dig i kontakt med en af vores interviewere, som vil kontakte dig inden for få dage.  
    2. Ansøgning og interview
      Du og intervieweren finder en tid og dato, som passer jer begge ift. afholdes af interviewet. Din interviewer er selv tidligere au pair, og kan derfor besvare alle de spørgsmål, du måtte have. Hvis du efterinterviewet bliver godkendt til programmet, vil du modtage en faktura på vores ansøgningsafgift, som du får tilsendt per mail. Du får herefter et link/dokumenter, så du kan påbegynde din ansøgning. Når ansøgning er komplet, læser STS den igennem.
    3. Ansøgning godkendt
      Når din ansøgning er blevet godkendt af STS og vores samarbejdspartner i værtslandet, vil du komme videre til matchingprocessen. Her er det nu tid til at forberede dig på en spændende tid med at komme i kontakt med forskellige værtsfamilier. Forsøg at holde et åbent sind, så du giver alle værtsfamilierne en chance.
    4. Bestem dig for en familie
      Du har valgt en værtsfamilie, underskrevet kontrakten med dem, og er nu klar til at forberede dig på dit au pair-ophold. Nu er det tid til at betale placeringsafgiften. Vi hjælper dig med alt det praktiske, som du skal have styr på inden afrejse.
    5. Forberedelser inden afrejse
      Visum skal ordnes, før du rejser, hvis du vælger et land udenfor EU. Vi vejleder dig igennem visumprocessen. Du har også fået al nødvendig forsikringsinformation, eventuel hjælp til at skaffe et internationalt kørekort og flybilletten er bestilt.
    6. Dit au pair eventyr kan begynde
      Du rejser af sted mod din destination og din værtsfamilie. På nogle destinationer starter det hele med et forberedelseskursus, inden du ankommer til værtsfamilien. På andre destinationer venter der en velkomstpakke til dig hos værtsfamilien. Din spændende tid som Au Pair med STS kan begynde.
  • Hvornår kan jeg rejse?

    Med STS Au Pair kan du rejse, når du vil. Du aftaler med din værtsfamilie hvilken ankomstdato, der passer dem bedst. Afrejsen er tilpasset til at passe med dit forberedelseskursus. De fleste afrejser foregår om sommeren, men vi har afrejser hele året rundt. Hvis du kender nogen, der skal rejse på samme dato som dig, forsøger vi at booke jeres billetter til samme flyafgang.

  • Kan drenge/mænd søge om at blive Au Pair?

    Ja, drenge og mænd kan godt søge, men da der er færre familier i vores programlande, der udelukkende søger mandlige au pairs, er konkurrencen stor. Derfor kræves der meget erfaring med børn, og kørekort er nødvendigt.

    Vær opmærksom på, at du som mandlig au pair skal kunne skaffe 3 childcare referencer.